CREE este o organizatie neguvernamentala, independenta, cu scop neclucrativ, cu sediul in Bucuresti, dar avand membri, reprezentante si filiale in intreaga tara.

De fapt, CREE a luat fiinta in septembrie 2000. De drept, CREE exista din 12 aprilie 2001, cand a fost inregistrat legal.

CREE a fost fondat de un grup de profesori de economie care au beneficiat de programele internationale ale National Council on Economic Education - NCEE din SUA. Ei au avut ocazia sa cunoasca si sa pretuiasca utilitatea si eficienta unei educatii economice moderne, active si creative.

 

Scopul CREE este acela de a contribui la educatia economica a tinerilor din Romania, pentru a-i auta sa-si dezvolte un mod de gandire si comportamente adecvate economiei de piata.

Ca urmare a activitatilor desfasurate de CREE, tinerii din Romania vor reusi:
-
sa inteleaga cum functioneaza economia de piata;
- sa adopte decizii corecte in calitate de angajati, manageri, investitori, consumatori, proprietari si cetateni, putand astfel sa devina competitori de succes in sistemul economiei de piata;
- sa foloseasca eficient mecanismele si institutiile economiei de piata, sa contribuie la functionarea corecta a acestora si la imbunatatirea lor;
- sa fie conectati la dezvoltarea economiei globale, contribuind la si beneficiind de progresul acesteia, atat individual, cat si prin comunitatile carora le apartin.

 

Pentru a realiza aceste obiective, CREE vizeaza cu prioritate educatia economica a tinerei generatii, deopotriva prin activitati curriculare si extracurriculare.

CREE se adreseaza profesorilor de economie, precum si tuturor cadrelor didactice care pot contribui la educatia economica a tinerilor din Romania.

Alti parteneri importanti care pot ajuta la realizarea obiectivelor si activitatilor CREE sunt: organizatiile guvernamentale, fundatiile si alte organizatii neguvernamentale, organizatiile patronale si asociatiile de afaceri, companiile, administratia locala, profesionisti ai domeniului economic, organizatii internationale interesate de fenomenul educatiei.

 

Activitatea de baza a CREE consta in a realiza:

" standarde de continut si programe curriculare pentru educatia economica
" materiale de referinta pentru educatia economica: manuale, lectii, strategii de invatare, instrumente de evaluare, caiete metodice, studii etc.
" materiale educationale, pregatite si testate pentru a fi folosite in predarea economiei, la diferite niveluri si in forme variate
" programe si activitati de training pentru profesori
" programe si activitati de pregatire a studentilor pentru predarea economiei
" o retea nationala de centre locale si regionale pentru educatie economica, care, beneficiind de sprijinul si contributia profesorilor si a unor parteneri ai CREE, sa distribuie in intreaga tara beneficiile rezultand din programele CREE
" programe nationale care sa stimuleze competitia si performanta in domeniul educatiei economice, atat in randul elevilor si studentilor, cat si al profesorilor
" schimburi internationale cu organizatii si persoane implicate in educatia economica.

  •