Activitati de formare si materiale educationale
realizate de membrii CREE
în perioada 1999 - 2001

 • Indrumarea practicii pedagogice a studentilor la Scoala Centrala (prof. Maria Liana Lacatus) si la Liceul Nichita Stanescu din Bucuresti (prof. Angela Tesileanu).
 • Programe de perfectionare pentru profesorii de economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti (prof. univ. dr. Christina Marta Suciu).
 • Parteneriatul cu profesori de economie si pedagogie din S.U.A. în cadrul seminarului Învatarea activa în lectiile de economie organizat de Consiliul National pentru Pregatirea Profesorilor, Educational Development Center (EDC) din S.U.A. si National Council on Economic Education (NCEE) din S.U.A., în mai 1999, la Mangalia (prof. Maria Liana Lacatus).
 • Traducerea si adaptarea unor materiale ale NCEE (prof. Maria Liana Lacatus, Scoala Centrala, Bucuresti si Dorina Chiritescu, Colegiul National "Sf. Sava", Bucuresti) propuse de prof. Jane Lopus, California State University, Hayward, California, S.U.A. si prof. James Dick, University of Nebraska, Omaha, Nebraska, S.U.A. si incluse în lucrarile publicate de Consiliul National pentru Pregatirea Profesorilor: Educatia economica. Manualul profesorului, Educatia economica. Manualul formatorului si Educatia economica. Ghidul formatorului (seria Calitate în formare, 2001).
 • Seminarii de formare pentru profesorii debutanti (prof. Eugen Stoica, 1999);
 • Seminarii de formare pe teme de educatie antreprenoriala, realizate în cadrul programelor derulate de Junior Achievement Romania (prof. Mihail Nazdravan, prof. Georgeta Georgescu, prof. Valentin Ghiata).
 • Seminarii de formare pe teme de educatie economica pentru invatatori, organizate prin Casa Corpului Didactic din Bucuresti, în aprilie-iunie 2000 si martie-mai 2001 (prof. Maria Liana Lacatus, prof. George-Paul Lacatus);
 • Conceperea programelor de Economie si Educatie antreprenoriala, în colaborare cu Consiliul National pentru Curriculum, în perioada 2000 - 2001 (prof. Elena Balan, prof. Mihail Nazdrava, prof. Angela Tesileanu);
 • Cursul optional Jurnalismul economic la Scoala Centrala din Bucuresti, în anul scolar 1999-2000 (prof. George-Paul Lacatus).
 • Seminar de formare pe teme de educatie economica si management de proiect pentru formatorii nationali, în iunie 2001, organizat de Consiliul National pentru Pregatirea Profesorilor si Educational Development Center (EDC) din SUA. Formatori: prof. Maria Liana Lacatus, Scoala Centrala, Bucuresti, prof. Mihail Nazdravan, Liceul Tudor Vladimirescu, Bucuresti, prof. George-Paul Lacatus, prof. Tony Barton, College of Bath, Marea Britanie.
 • Manuale de economie pentru liceu: Mihail Nazdravan, Elena Balan (coautori), Economie, manual pentru clasa a X-a, Editura Sigma, Bucuresti, 2000;
  Georgeta Georgescu (coautor), Economie, manual pentru clasa a X-a, Editura Pro-Gnosis, Bucuresti, 2000.
 • Culegeri de teste si probleme de economie pentru liceu: Maria Liana Lacatus, George-Paul Lacatus, Teste de economie, Editura Univers, Bucuresti, 1998;Angela Tesileanu, Economie, sinteze si teste pentru examenul de bacalaureat si admiterea în învatamântul superior, Bucuresti, Editura Mondan, 1997.
 • Articole si dosare pe teme de educatie economica, publicate în revista "Capital" (George-Paul Lacatus).
 • Cercetare privind situatia educatiei economice în învatamântul preuniversitar, realizata în scoli din Bucuresti, Timisoara si Tg. Jiu. Rezultatele cercetarii au fost folosita pentru un studiu comparativ despre educatia economica în Romania si S.U.A., realizat împreuna cu prof. Jane Lopus, California University State, Hayward, California, S.U.A. si prof. Maria Liana Lacatus, Scoala Centrala, Bucuresti.